Een goede eerste indruk is belangrijk, ook op jouw website.

Drie tips om een onuitwisbare eerste indruk achter te laten op jouw website.

Jasper Plender

22 juni 2022

Mensen oordelen razendsnel. Het duurt slechts één tiende van een seconde voor we een oordeel over iemand gevormd hebben. Dit is voor websites net zo. Het kost gebruikers 0.05 seconden om een conclusie te trekken over jouw website. Deze conclusie is zo simpel als wegklikken of blijven. Een goede eerste indruk is dus van groot belang als je resultaat uit je website wil halen.

Hoe kun je een goede eerste indruk achterlaten op jouw website?

1. Onderscheid je website met uniek design

Hoe onderscheid jij je van je concurrentie? Ben je chique, slim, betrouwbaar of hip? Je hebt 0.05 seconden om dit te communiceren. Doe dit zo snel mogelijk door middel van de juiste typografie, afbeeldingen, kleuren en andere design elementen.

2. Trigger jouw gebruiker en pak de aandacht

Zorg ervoor dat je de aandacht van je websitebezoeker gelijk pakt. Dit kan zijn door een goede tagline, een interessante foto of iets anders onverwachts. Heb je de aandacht? Dan ga je scrollen of doorklikken. En dan loopt een websitebezoeker wellicht de deur uit met jouw product of dienst.

3. Zorg dat de above-the-fold area eraf spat!

De “above the fold area” is het gebied dat zichtbaar is zodra je de website opent, voordat je gaat scrollen. Dit is hét moment om jouw website bezoeker ervan te overtuigen om te scrollen of door te klikken. Dus zorg hier voor iets opvallends.

Read more