Je kunt beter één ding heel goed doen dan van alles een beetje

Focus op de 20% die jou 80% van het resultaat oplevert

Jasper Plender

22 juni 2022

Wil je meer resultaat uit je website halen? Wat als ik je vertel dat je meer resultaat uit jouw website kunt halen door minder te doen. Te mooi om waar te zijn? Niet als je uitgaat van de 80-20 regel (the Pareto principle).

Focus op de 20% die jou 80% van het resultaat oplevert.

Als je naar je business kijkt zul je vast herkennen dat 80% van je omzet komt uit 20% van je diensten, producten of klanten. Als je dit omdraait betekent dit dat 80% van je effort slechts zorgt voor 20% van je omzet. Focus dus op het deel van je business dat jou het meeste resultaat oplevert.

Hoe kun je de 80-20 regel toepassen op je website?

Volgens de 80-20 regel kunnen we zeggen dat 20% van de elementen op jouw website zorgen voor 80% van de gewenste resultaten (omzet).

Een kwestie van de juiste keuzes maken dus. Je website heeft niet alles nodig, perfectioneer de elementen op je site die je business boosten. Steek je energie, focus en budget in deze 20%. En skip de 80% aan non-essentiële details waar de big bucks niet uit komen. Dit zal resulteren in een compactere en beter begrijpbare website voor je klanten met meer resultaat voor jou. Ka-ching!

Meer weten?